Orbit predstavio Zubomobil – prvu mobilnu dentalnu ambulantu u Hrvatskoj

U ponedjeljak, 19. rujna počinje Zubomobil turneja koja će obuhvatiti 7000 djece u preko 50 osnovnih škola

Zagreb, 14. rujna 2016. – Orbit je danas u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu predstavio Zubomobil – prvu mobilnu dentalnu ambulantu u Hrvatskoj, koja u ponedjeljak, 19. rujna, kreće na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine. Dio je to projekta “Orbit daruje osmijeh” koji je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine te kroz svibanj i lipanj 2016. godine prikupila 500 000 kuna odvajanjem po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje.

Mobilnu dentalnu ambulantu – Zubomobil javnosti je predstavio ambasador projekta “Orbit daruje osmijeh”, glumac i komičar Luka Bulić, koji će se pridružiti Zubomobilu na turneji i u veseloj atmosferi poticati najmlađe na važnost redovite dentalne higijene.

Zubomobil turneja provodit će se u osnovnim školama diljem Hrvatske. Započinje 19. rujna i trajat će sve do prosinca 2016. godine, a u planu je obuhvatiti 7000 djece u preko 50 osnovnih škola. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila.

”Drago nam je da i ove godine Hrvatska komora dentalne medicine sudjeluje u Orbitovom društveno-korisnom projektu usmjereno na poboljšanje dentalnog zdravlja najmlađih. Ovakvi projekti koji pridonose boljem zdravlju zubiju najmlađih i uče ih o važnosti svakodnevne higijene u ugodnoj atmosferi i više su nego dobrodošli.” – naglasio je dr.sc. Pavel Kobler dr.dent.med, zamjenik predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine.

O projektu “Orbit daruje osmijeh”
Projekt “Orbit daruje osmijeh” dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

Tijek i aktivnosti kampanje pratite na http://orbit.com.hr/ i Facebook stranici Orbit Hrvatska.


Za više informacija kontaktirajte:

Dialog komunikacije, Aleksandra Lipovac, Junior Consultant, mail: aleksandra.lipovac@dialog-komunikacije.hr, tel: 01/4557 221

Wrigley
mail: informacije@wrigley.com

« Natrag na popis priloga